Fylligt och fruktigt med inslag av körsbär, mogna mörka bär och en rustik ton av choklad och läder, allt avrundat med en fin och lång eftersmak.
Med Alperna som närmaste granne och varma eftermiddagsvindar från Gardasjön skapas ett speciellt mikroklimat som påminner om klimatet i mer sydliga
regioner. Druvorna skördas under oktober och efter en skonsam pressning får de jäsa i cementkärl. 80% av vinet lagras efter jäsningen i cementkärl och 20% lagras i 6 månader på franska fat. Efter buteljering får vinet mogna på flaska i vinkällaren innan de släpps till försäljning.
Servera detta eleganta vin till rätter med italienska influencer som till exempel krämig risotto, pasta med en fyllig tomatsås och parmesan, till rätter med fågel och smörslungade grönsaker eller smakrika vegetariska rätter.
Serveringstemperatur 16-18° C.
Om producenten
I den sydligaste delen av Trentino i norra Italien ligger Tenuta San Leonardos ägor. Här har familjen Guerrieri Gonzagas odlat vin sedan slutet av 1800-talet. Det är idag tredje generationen som tagit över som vinmakare och sedan 2015 är vinhuset ekologiskt certifierade. Med Alperna som närmaste granne och varma eftermiddagsvindar från Gardasjön skapas ett speciellt mikroklimat som påminner om klimatet i mer sydliga regioner. Det är just klimatet, tillsammans med den speciella jordmånen som ger druvorna dess unika friskhet och fräschör.
Hållbarhet
Egendomen är ekologiskt certifierade sedan 2015.
Fylligt och fruktigt med inslag av körsbär, mogna mörka bär och en rustik ton av choklad och läder, allt avrundat med en fin och lång eftersmak.
Med Alperna som närmaste granne och varma eftermiddagsvindar från Gardasjön skapas ett speciellt mikroklimat som påminner om klimatet i mer sydliga
regioner. Druvorna skördas under oktober och efter en skonsam pressning får de jäsa i cementkärl. 80% av vinet lagras efter jäsningen i cementkärl och 20% lagras i 6 månader på franska fat. Efter buteljering får vinet mogna på flaska i vinkällaren innan de släpps till försäljning.
Servera detta eleganta vin till rätter med italienska influencer som till exempel krämig risotto, pasta med en fyllig tomatsås och parmesan, till rätter med fågel och smörslungade grönsaker eller smakrika vegetariska rätter.
Serveringstemperatur 16-18° C.
Server Render
Om producenten
I den sydligaste delen av Trentino i norra Italien ligger Tenuta San Leonardos ägor. Här har familjen Guerrieri Gonzagas odlat vin sedan slutet av 1800-talet. Det är idag tredje generationen som tagit över som vinmakare och sedan 2015 är vinhuset ekologiskt certifierade. Med Alperna som närmaste granne och varma eftermiddagsvindar från Gardasjön skapas ett speciellt mikroklimat som påminner om klimatet i mer sydliga regioner. Det är just klimatet, tillsammans med den speciella jordmånen som ger druvorna dess unika friskhet och fräschör.
Hållbarhet
Egendomen är ekologiskt certifierade sedan 2015.