Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Tignanello
679 Sek
Hållbar
Våra viner / Rött vin / Tignanello
“Ikon i tillfällig lansering”

Tignanello

Italy
Rött vin från Italien, Toscana • 375 ml • Art.nr. 95622 • Alkoholhalt 14% • Sockerhalt < 3 g/l
679 SekInk. moms

Halvflaska i tillfällig lansering 15 november 2024

Passar till
Nöt
Ost
Vilt
DruvorSangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
RegionToscana
Årgång2021
SortimentTillfälligt sortiment
Producent
Marchesi Antinori
Art.nr.
95622
Druvor
Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Land
Italien
Region
Toscana
Årgång
2021
Alkoholhalt
14%
Sockerhalt
< 3 g/l
Karaktär

Ljuvligt stort och sammansatt vin med finessrik smak med fatkaraktär, inslag av moreller, plommon, färsk tobak, örter och en lång, balanserad eftersmak.

Om vinet

Druvorna till detta vin är odlade i Chianti Classico, strax söder om Florens i Toscana. Vinet har jäst med skalkontakt i konformade jästankar, och därefter lagrats i 14-16 månader på franska och ungerska ekfat. Tignanello är en så kallad ”super-Tuscan” och var det första vin på sangiovese som lagrades på små ekfat, det första som gjordes utan inslag av vita druvor och med inslag av franska druvsorter.

Passar till

Utsökta gastronomiska rätter av kött, vilt och fågel. Även till ädla ostar, gärna hårda, samt som kontemplationsvin. Dekanteras med fördel 2 timmar före servering.

“Ikon i tillfällig lansering”
Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Visste du att?
Tignanello är en så kallad ”super-Tuscan” och var det första vin på sangiovese som lagrades på små ekfat, det första som gjordes utan inslag av vita druvor och med inslag av franska druvsorter.

Karaktär

Ljuvligt stort och sammansatt vin med finessrik smak med fatkaraktär, inslag av moreller, plommon, färsk tobak, örter och en lång, balanserad eftersmak.

Om vinet

Druvorna till detta vin är odlade i Chianti Classico, strax söder om Florens i Toscana. Vinet har jäst med skalkontakt i konformade jästankar, och därefter lagrats i 14-16 månader på franska och ungerska ekfat. Tignanello är en så kallad ”super-Tuscan” och var det första vin på sangiovese som lagrades på små ekfat, det första som gjordes utan inslag av vita druvor och med inslag av franska druvsorter.

Fyllighet
Syra
Strävhet

Passar till

Utsökta gastronomiska rätter av kött, vilt och fågel. Även till ädla ostar, gärna hårda, samt som kontemplationsvin. Dekanteras med fördel 2 timmar före servering.

Nöt
Ost
Vilt
Fågel
Grillat
Lamm
Sällskapsvin
Present

Server Render

Marchesi Antinori

Tignanello - ikonisk super-tuscan från Bolgheri

Marchesi Antinori

Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.

Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.

Visste du att?
Tignanello är en så kallad ”super-Tuscan” och var det första vin på sangiovese som lagrades på små ekfat, det första som gjordes utan inslag av vita druvor och med inslag av franska druvsorter.

Välgjort & snyggt!

Elegant och smakrikt med drag av vinbär, lite blyerts, rostade kryddor och god koncentration. Välgjort, stramt och snyggt.

Allt om Vin, 2021