Friskt och fylligt med rund karaktär av mogna päron, vit persika, melon, söt citrus, samt lite örtighet och mineralitet. Lång fin eftersmak.
Sauvignon Blanc-druvorna kommer från San Leonardos ekologiska odlingar i norra Italien. Efter skörd har de fått jäsa med skal i låg temperatur under 12 timmar. Därefter pressas det lätt och druvmusten får vila på sin jästfällning i 5 månader på rostfria ståltankar.
Servera till en pasta vongole, helgrillad seabream med örter och citron eller en vegetarisk risotto. Dessutom mycket gott till hårda ostar.
Serveringstemperatur 8-10° C.
Om producenten
I den sydligaste delen av Trentino i norra Italien ligger Tenuta San Leonardos ägor. Här har familjen Guerrieri Gonzagas odlat vin sedan slutet av 1800-talet. Det är idag tredje generationen som tagit över som vinmakare och sedan 2015 är vinhuset ekologiskt certifierade. Med Alperna som närmaste granne och varma eftermiddagsvindar från Gardasjön skapas ett speciellt mikroklimat som påminner om klimatet i mer sydliga regioner. Det är just klimatet, tillsammans med den speciella jordmånen som ger druvorna dess unika friskhet och fräschör.
Hållbarhet
Egendomen är ekologiskt certifierade sedan 2015.
Friskt och fylligt med rund karaktär av mogna päron, vit persika, melon, söt citrus, samt lite örtighet och mineralitet. Lång fin eftersmak.
Sauvignon Blanc-druvorna kommer från San Leonardos ekologiska odlingar i norra Italien. Efter skörd har de fått jäsa med skal i låg temperatur under 12 timmar. Därefter pressas det lätt och druvmusten får vila på sin jästfällning i 5 månader på rostfria ståltankar.
Servera till en pasta vongole, helgrillad seabream med örter och citron eller en vegetarisk risotto. Dessutom mycket gott till hårda ostar.
Serveringstemperatur 8-10° C.
Server Render
Om producenten
I den sydligaste delen av Trentino i norra Italien ligger Tenuta San Leonardos ägor. Här har familjen Guerrieri Gonzagas odlat vin sedan slutet av 1800-talet. Det är idag tredje generationen som tagit över som vinmakare och sedan 2015 är vinhuset ekologiskt certifierade. Med Alperna som närmaste granne och varma eftermiddagsvindar från Gardasjön skapas ett speciellt mikroklimat som påminner om klimatet i mer sydliga regioner. Det är just klimatet, tillsammans med den speciella jordmånen som ger druvorna dess unika friskhet och fräschör.
Hållbarhet
Egendomen är ekologiskt certifierade sedan 2015.