Stor, komplex smak med toner av svarta körsbär, svarta vinbär, ceder, örter, fat och mocca.
Villa Antinori official supplier till Ryder Cup som spelas i Rom i september 2023. Vis skörd avstjälkas druvorna innan de krossas och jäser på rostfria ståltankar, där vinet även genomgår en malolaktisk jäsning. Därefter lagras vinet på en blandning av franska, ungerska och amerikanska ekfat i 12 månader och får slutligen vila 8 månader på flaska i vinhusets svala vinkällare innan det släpps till försäljning.
Servera till pastarätter och smakrika rätter med kött, kyckling och vilt. Passar även till charkuterier och hårda ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.
Stor, komplex smak med toner av svarta körsbär, svarta vinbär, ceder, örter, fat och mocca.
Villa Antinori official supplier till Ryder Cup som spelas i Rom i september 2023. Vis skörd avstjälkas druvorna innan de krossas och jäser på rostfria ståltankar, där vinet även genomgår en malolaktisk jäsning. Därefter lagras vinet på en blandning av franska, ungerska och amerikanska ekfat i 12 månader och får slutligen vila 8 månader på flaska i vinhusets svala vinkällare innan det släpps till försäljning.
Servera till pastarätter och smakrika rätter med kött, kyckling och vilt. Passar även till charkuterier och hårda ostar.
Serveringstemperatur: 16-18° C.
Server Render
Familjen Antinori, Italiens ledande vinfamilj
Om producenten
Familjen Antinori har tillverkat vin i Toscana sedan 1300-talet och är en av vinvärldens äldsta och mest berömda vinhus. Familjen står bakom kultförklarade viner som Solaia och Tignanello, Guado al Tasso och Cervaro della Sala. Förutom vingårdarna i Toscana har man även egendomar i Piemonte, Umbrien och Puglia och dessutom i Maipo Valley i Chile, Napa Valley i USA, Bataapati i Ungern och på Malta.
Hållbarhet
För familjen Antinori är hållbarhet integrerat i det dagliga arbetet. Vingårdarna i Puglia är ekologiskt certifierade och på La Braccesca i Cortona/Montepulciano experimenterar man med biokol som uppstår vid förbränning av organiskt material, dvs birester vid vintillverkningen. Biokolen kan användas både som jordförbättring i vingården och som bränsle. I samtliga av Antinoris vinkällare använder man sig av gravitation i största möjliga mån för att spara energi.