Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Recept, Fågel

Kycklinggryta à la Myllymäki

Tommy Myllymäki beskriver ofta hur han återkommer till vissa typer av rätter. "Jag gillar ju till exempel de här lite gräddiga kycklinghistorierna som drar åt husman på ett skönt sätt. Råvarorna klarar sig själva och du får en mustig, värmande sås. Det här är ett sådant recept."

Kycklinggrytan passar lika bra som varmrätt på söndagsmiddagen som på lördagsbjudningen med en elegantare förrätt. Servera med fördel till en medelfylligt rött vin. Några förslag och perfect pairs ser du nedan.

4 PORTIONER

  • 1 hel svensk ekologisk gårdskyckling, ca 1,3 kg
  • 12 steklökar, skalade
  • 5 kvistar citrontimjan eller timjan
  • 2 svenska äpplen, i bitar
  • 5 dl torr äppelcider
  • 1⁄2 dl calvados
  • 3 dl kycklingbuljong (se recept nedan)
  • 3 dl vispgrädde
  • ev 1 msk maizena + 1 msk vatten
  • 3 msk plockad citrontimjan smör till stekning
  • matolja till stekning
  • salt och nymald svartpeppar
  • grönsaker i säsong till serveringen

KYCKLINGBULJONG

  • 1⁄2–1 kg kycklingskrov
  • 1 gul lök, i stora bitar
  • 1 stjälk blekselleri, i stora bitar
  • 1 morot, i stora bitar
  • 1 lagerblad
  • 5 hela vitpepparkorn
  • 5 kvistar timjan
Perfect pairs till kycklinggryta

Server Render

Mer vinspiration & perfect pairs

Server Render