Välkommen till Ward Wines

Hos oss hittar du vin för alla tillfällen från familjeägda producenter i stora delar av världen.

Upptäck favoriter

Utforska vårt breda sortiment och var med i vår vinklubb Ward Wines & Vänner.

Spara favoritlistor

Favoritmarkera drycker och skapa din personliga lista.

Beställ på Systembolaget

När du klickar på köp länkas du till Systembolaget där du gör din beställning.

Välkommen till vinets underbara värld!
Vännerna på Ward Wines

Dina favoriter (0)
Wardwines
Mest sökt
ChampagneBlack StallionRiesling
Länder & regioner
ItalienFrankrikeUSA
Mest sökta viner
Recept, Skaldjur, Fisk

Moules marinières

En klassisk fransk gryta med blåmusslor som kokas i vitt vin, vitlök, smör och massor av persilja. Rätten har sitt ursprung i Frankrike & Belgien där den gärna serveras tillsammans med pommes frites. I vår variant har vi valt att knapersteka krutonger i rikligt med smör och vitlök och strö över innan servering.

Tips! Använd ett musselskal för att äta musslorna istället för att pilla med gaffeln. Musselskalet blir till en nypa så du enkelt kan dra ut musslorna från de andra skalet.

4 personer

  • 1 kg blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd spetspaprika
  • 5 cl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl fiskfond
  • 2 dl vispgrädde
  • salt & peppar
  • 1 knippe persilja till garneringen

Krutonger

  • 4 st skivor formfranska
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
Perfect pairs till Moules Marinères

Server Render