Djup doft med komplexa inslag av flinta, äpple, citrus, nötter och fat. Smaken är frisk och fruktig toner av mineral och en fin ton av ekfaten i den långa eftersmaken.
Druvorna kommer från Domaine Roux egna odlingar runt den lilla staden Saint-Aubin i Bourgogne. Druvorna avstjälkas efter skörd och jäser i ståltank vid låg och kontrollerad temperatur. Hälften av vinet lagrades i 6 månader på 225 liters franska ekfat, varav 10 procent av faten är nya, 20 procent är ett år gamla och 70 procent av faten är två år gamla.
Ett fantastiskt vin som aperitif, men med sin kropp och karaktär passar det också till fiskrätter, skaldjur, lökpaj och en lång rad ostar, såväl mjuka som hårda.
Om producenten
Lite i skymundan från det internationella strålkastarljuset har den familjeägda vinproducenten Domaine Roux et Fils utvecklats från en liten äga till en viktig producent med över 70 hektar vingårdar.
Vinhuset är idag en av den största vingårdsägaren i Saint-Aubin, som ligger precis intill Puligny-Montrachet och Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune. Sedan 2003 driver den femte generationen Domaine Roux vidare genom bröderna Sébastien och Mathieu Roux. Ett arv som bröderna förvaltar och utvecklar vidare in i framtiden med stor ära.
Hållbarhet
Idag är en av familjens vingårdar ekologiskt certifierad och man arbetar målmedvetet efter hållbara värderingar.
Djup doft med komplexa inslag av flinta, äpple, citrus, nötter och fat. Smaken är frisk och fruktig toner av mineral och en fin ton av ekfaten i den långa eftersmaken.
Druvorna kommer från Domaine Roux egna odlingar runt den lilla staden Saint-Aubin i Bourgogne. Druvorna avstjälkas efter skörd och jäser i ståltank vid låg och kontrollerad temperatur. Hälften av vinet lagrades i 6 månader på 225 liters franska ekfat, varav 10 procent av faten är nya, 20 procent är ett år gamla och 70 procent av faten är två år gamla.
Ett fantastiskt vin som aperitif, men med sin kropp och karaktär passar det också till fiskrätter, skaldjur, lökpaj och en lång rad ostar, såväl mjuka som hårda.
Server Render
Om producenten
Lite i skymundan från det internationella strålkastarljuset har den familjeägda vinproducenten Domaine Roux et Fils utvecklats från en liten äga till en viktig producent med över 70 hektar vingårdar.
Vinhuset är idag en av den största vingårdsägaren i Saint-Aubin, som ligger precis intill Puligny-Montrachet och Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune. Sedan 2003 driver den femte generationen Domaine Roux vidare genom bröderna Sébastien och Mathieu Roux. Ett arv som bröderna förvaltar och utvecklar vidare in i framtiden med stor ära.
Hållbarhet
Idag är en av familjens vingårdar ekologiskt certifierad och man arbetar målmedvetet efter hållbara värderingar.