Välkommen till vinprovning med Marco Beckman vinmakare hos Delas i Tain L'Hermitage i norra Rhônedalen. Tillsammans med Joakim Brage-Gumpert aka Pickywino guidas vi genom några av vinhusets uppskattade och stiltypiska viner. Vi får förståelse för hur jordmån, naturen och klimatet i den norra delen av floden Rhône, tillsammans med hantverket i vineriet ger viner med elegans som är perfekta att matcha till flera olika maträtter.
Starta videon med provningen när det passar dig här nedanför
Joakim Brage-Gumpert aka Pickywino är både kock och sommelier och har inför provningen tagit fram två recept som du hittar nedan och där vinet och maten matchas till perfekta kombinationer.
Vi inleder provningen med det vita vinet Delas Viogner som serveras till en halstrad pilgrimsmussla, alternativt en krämig vitmögelost.
Till Delas Côtes-du-Rhône Saint-Esprit och Delas Crozes-Hermitage Les Launes tipsar vi om en läcker rödvinsbräserad oxkind.
För fler recept och vintips följ Joakim på instagram @pickywino
Häng med på en kul vinprovning med fokus på Delas uppskattade viner från Rhônedalen i kombination med härliga recept att laga när vänner och familj är på besök.
Starta videon med provningen när det passar dig ovan
Mer vinspiration