Här hittar du recept och vinspiration till smakfulla middagar, roliga fester, välfyllda buffébord, oväntade smakkombinationer och uppskattade desserter - allt med ett urval av viner från Ward Wines underbara värld.
Låt dig väl smaka!
Vi har bett Joakim Brage-Gumpert aka Pickywino att ta fram ett recept till Delas Viognier. Valet föll direkt på läckra kammusslor med en beurre blanc som har en härlig hetta från gröncurry, nötiga toner och söt fruktighet från passionsfrukten. Uppskattad matchning där fruktigheten och den eleganta strukturen i vinet skapar en finstämd symfoni med en av våra mest älskade råvaror. En förrätt väl värd att bjuda på när familj och vänner kommer på besök - receptet och länk till vinet hittar du nedan!
Följ Joakim på Instagram här @pickywino
Vi har bett Joakim Brage-Gumpert aka Pickywino att ta fram ett recept till två av Delas röda viner. Valet föll direkt på ett härligt långkok med djupa smaker som matchar de kryddiga tonerna i vinet perfekt. Rustikt, smakrikt och samtidigt så otroligt läckert och gott. En rätt väl värd att bjuda på när familj och vänner kommer på besök - receptet och länk till vinet hittar du nedan!
Följ Joakim på Instagram här @pickywino
Alexandra bjuder på ett recept på en otroligt god och bjudvänlig fisksoppa som toppas med aioli och krutonger
Fisksoppan har hon matchat med Gustave Lorentz Riesling Réserve som är ett ljusgult vitt vin med inslag av gula äpplen, päron, vita blommor, persika och mandarin. Doften är frisk och har inslag av citrus. Ett vin som även passar även till lättare rätter med kyckling, skaldjur, sallader och till aperitif.
Du kan följa Alexandra Nilsson på Instagram här @alexandralagar
Jimmy Guo har tagit fram ett recept på en elegant och smakrik fiskrätt där kokosens sötma möter aromatiska curryblad samt hetta från ingefära och jalapeno som ni bara måste testa!
Kryddigheten i rätten matchar perfekt med ett aromatiskt, fylligt vitt vin. Jimmy har valt Gewurztraminer från Gustave Lorentz i Alsace. Vinets karaktär balanserar väl de smakrika, heta och söta inslagen i asiatiska rätter med kyckling eller fisk. Och perfekt till denna Crudo.
Rätten är skapad på hiramasa som är en något fetare vit fisk men det går också utmärkt med lax, hälleflundra eller havsabborre.
Du kan följa Jimmy på Instagram här @jimmyguo